dilluns, 20 de febrer del 2012

SÍNTESI DEL TEMA 1

TEMA 1: TIC I EDUCACIÓ PRIMARIA

1.Punt de partida
  • LOE 2006
  • Millora de les TIC.
  • Utilització de les TIC en totes les àrees del currículum.
2. Tractament de la informació i competència digital
  • Què és? 
  • Quina finalitat té?
3. Coneiximents, destresses i actituds de la competència digital.
  • Coneiximents: És una part més teòrica. Tracta la comprensió i els coneiximents dels sistemes tecnològics, els canvis en els TIC..
  • Destresses: Aquesta és més pràctica, i serveix per saber utilitzar les diverses TIC que hi ha.
  • Actituds: Interés i valors que li donem a l´ús de les tecnologies.
PREGUNTES EXÀMEN: Què és la competència digital? Quina finalitat té? Quins components..?..

divendres, 17 de febrer del 2012

PRÀCTICA 2: COM CREAR UN BLOG I CONFIGURAR UN BLOG EN BLOGGER




En primer lloc, hem d'entrar en la següent pàgina: http://www.google.es/, en la barra d'eines de la part d'a dalt, es troba un apartat denominat GMAIL, fem clic ací, vam crear un compte de correu i posem una contrasenya. Una vegada realitzat aquests passos,ens podem ficar en blogger i crear el nostre propi blog. Un blog es com si fora una pàgina educativa.

Nou blog: DCADNATALIA.blogspot.com. Després, li donem a “més opcions”, “configuració”, i “crear nova entrada”. Una entrada es un escrit que farem nosaltres al bloc. Posem les idees més rellevants de pràctiques i de teoria. Aleshores, en el titulo de la entrada posarem, per exemple: “pràctica 2”.

Com afegim un enllaç dins de l’entrada? Punxem en enllaç, text per a mostrar i posem el nom al enllaç. Per a modificar, li donem a entrada, punxem l'entrada i després editar. Per a inserir imatge (al costat d'imatge), quan la tinguem cercada, li donem a afegir les imatges seleccionades.

Per altra banda, quant a la URL, és punxar-la directament des d'una pàgina web. És important posar l'adreça d'aqueixa pàgina web.

També hi ha possibilitat de punxar un vídeo, igual que la foto. Introduir els vídeos des de youtube és molt senzill.

També, en el apartat de etiquetes, per a classificar les nostres entrades, a la dreta estan totes les etiquetes que posem amb el mateix nom, i aquestes s'agruparan. És una manera de classificar la informació segons el contingut que tenim. Per a esborrar les entrades, s'ha de punxar a suprimir.

En referència al disseny, el qual ho podem veure en la part esquerra, ens permet incorporar nova aplicacions i incorporacions al nostre blog, afegir a gadgets els més interessants. Una imatge distintiva en el blog: disseny, on posa el meu nom; a editar: es pot posar una imatge nostra. Per a finalitzar, en els gadgets, podem deixar comentaris sobre el nostre blog o sobre el dels companys.


Per a poder agafar una aplicació d’ Internet tan sol cal posar el codi html, punxar en el botó dret, copiar el codi d'inserció, anar al blog i pegar-ho, llavors ho actualitzem i el vídeo apareix en el nostre blog.







PRÀCTICA 1: GOOGLE DOCS

En primer lloc, obrim el google docs des del compte de gmail. En la opció de crear, punxem document. Ens adonem que les opcions són iguals a un document Word.
Després cal punxar Compartir (share),ara ve el més important i és punxar en canviar(change). Des d’aquesta opció, podem fer que els usuaris que nosaltres volem puguen visualitzar el document, editar-lo o comentar el nostre document. Podem fer-ho compartint el document i enviant l’enllaç a les persones que nosaltres vulguem.
Per altra banda, altre aspecte a ressaltar és el canvi d’idioma. Per fer açò, hem de punxar a la rodeta de la dreta que trobem al marge superior de la pàgina principal de Gmail.
També, tenim més opcions prou interessants, com per exemple,fer presentacions en Power Point. Per açò, hem de punxar en l’opció de crear i després a la de presentació. Quant a la possibilitat de poder ficar en el Blog un Power Point, punxem compartir, després publicar, inserir i finalment posar avall a la esquerra el codi html.
Seguidament, dins de l’opció crear trobem per al Blog: crear un formulari (preguntes sobre un tema, enquestes a companys...).
Com es fa? Es posa el “Títol de la pregunta”, després el “Tipus de pregunta” i per últim “OK”. Si volem enviar el formulari li donem a “Enviar aquest formulari”.
Per tant, hem d’adonar-nos que per a qualsevol document, ja siga  Power Point, Word..., per a tots es fa el mateix procediment. I finalment, hem de compartir el que hem escrit abans.
També podem pujar un document que haguem creat fora de Google Docs, com  una presentació, un full de càlcul etc. Per a açò, premem a “Pujar”. Ens apareixerà una entrada amb el nom de “Examinar”, ací podrem cercar qualsevol document que tinguem emmagatzemat en el nostre PC. Quan trobem seleccionat el document premem a “Pujar arxiu” i immediatament apareixerà en el nostre processador de textos Google Docs, el qual podràs seguir editant o modificant.