TEMA 8: ORGANITZACIÓ DELS RECURSOS TIC EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA
1. JUSTIFICACIÓ D´UN PROJECTE TIC.
- AULES DIGITALS: perquè hi ha virtualitats tecnològiques i per la seua finalitat.
- AULES VIRTUALS: tot el que fa en el món real es fa virtual.
Impulsar el desenvolupament d'un espai virtual de comunicació en el qual tingui cabuda tota la comunitat educativa.
Potenciar l'ús de lesTIC com recurs personal del professorat i pera la gestió administrativa (perquè potencia l´ús de les TIC).
Desenvolupar un model d'avaluació que permet conèixer el grau d'utilització de les TIC i la seva incidència en el procés educatiu ( com una eina del centre)
Integrar la utilització de les TIC en el procés d'ensenyament-aprenentatge en les diferents àrees del curriculum (justificar la creació d´un aula digital).
2. DISSENY D´AULES DIGITALS.
Aules virtuals: S’ha desenvolupat amb la Plataforma Moodle un col.legi virtual on els alumnes entrena les seues“aules”pera realitzar tasques tant en el centre com des de la seva casa o punts d’accés a Internet. (independent)
Com s´organitzarien els recursos en un aula digital:
Es disposa d’un cablejat de xarxa i un punt Wifi que donen servei a totes les dependències.
2 armaris mòbils ambTV, dvd i video.
Espai amb PD interactiva.:2 Aules de sisé de primaria,1 Biblioteca escolar,1 Aula d’usos Múltiples,1 Aula TIC fixa.
Aules d’infantil i Primaria. 1 ordinador amb Internet, 1 videoprojector fixe, 1 pissarra de proyecció, conexión amb impressora en xarxa.
3. MODELS I ESTRATÈGIES DIDÀCTIQUES
Suport, reforç, complement i ampliació de les exposicions del professor.
Realització de tasques on-line des de diverses plataformes. Exemple: tots des d´una casa donem la classe des del campus virtual.
Reforçen la realització d'activitats de lecto-escriptura.
Presentació de treballs i Unitats Didàctiques.
QÜESTIONS PER A EXAMEN:
1. La justificació de perquè fer un projecte TIC.
2. Diferència entre aula digital i aula virtual.
3. Quins models i estratègies didàctiques s´han d´emprar?
http://www.logiva.es/
Aquesta pàgina m´ha pareguda molt interessant, ja que tracta sobre els recursos que es poden utilitzar amb els xiquets tant d´infantil com de primària. És un blog d´una professora on posa diferents formas de motivar al alumnat a travès de cançons sobre diverses temas, assignaturas per a fer de manera interactiva i aprendre més, animar a llegir,...Hi ha absolutament de tot, m´ha agradat molt i crec que em dona molts idees per al dia de demà.
http://www.elcorreo.com/agencias/20120315/mas-actualidad/sociedad/profesores-emplea-tic-principalmente-falta_201203151345.html
Aquest es un article que parla de la falta de formació de quasi la meitat de professors respecte a les noves tecnologies, per diverses motius com potser l´edat, la por, la metodologia,...
Pense que hi ha que motivar al professorat i fer-les ver que es una eina divertida tant per a ells com per al alumnat, i més avui dia, i que tampoc hi ha que ser informàtics i estudiar la màquinaria d´un ordenador. Simplement, és aprendre en primer lloc les coses bàsiques i investigar un poquet a internet per a poder fer jocs i ensenyar altres formes d´aprenenentatge diferent, per a eixir un poc de l´índex d´un llibre.
OPINIÓ PERSONAL
És interessant incluir alguns recurs tic en primària ja que són interessants i especialment útils. Però també és important ser selectiu en els recursos que anem a escollir, jo recomanaria incluir recursos concrets per poder analitzar-los, valorar les seues característiques i la seua utilitat,i a més a més, proposar idees de com deuria ser tot bo recurs educatiu TIC.
És un repte interessant, doncs en les aules no sols es necessiten recursos accessibles sinó que a més siguen fàcils d´utilitzar e integrar en la pràctica educativa diaria.
CONCLUSIONS
Les conclusions que he triat d´aquest tema han sigut les següents:
- Impulsar el desenvolupament d´un espai virtual.
- Potenciar l´ús de les TIC.
- Desenvolupar un model d´avaluació.
- Integrar les TIC en les diferents àrees del currículum.
- Tenir en compte el disseny de les aules digitals.
- Reforçar en les diferents estratègies didàctiques.