dijous, 15 de març del 2012

PRÀCTICA 4 i 5: POWERPOINT I CONTE

COM FER UN POWER?

En primer lloc, obrim el programa powerpoint des de la icona que apareix en l´escriptori. Si no el tenim, anirem al menú inici/tots els programas/Microsoft Office/PowerPoint.

Per defecte, el programa ens crea la primera diapositiva en blanc. Però ara anem a crear una diapositiva utilitzant una plantilla de disseny.

Para açò ens anem a la barra de tasques i premem sobre l´enllaç de " a partir d´una plantilla de disseny".

Sota el text "aplicar una plantilla de disseny" podem triar la que més ens agrade fent clic amb el cursor sobre ella.

En l'àrea de treball podem observar com la diapositiva adquireix els colors i el disseny de fons de la plantilla seleccionada. Ara podem introduir en les caixes de text el titular que desitgem.

Ara introduirem una nova diapositiva fent clic sobre el botó "Nova Diapositiva" de la barra d´eines o des del menú inserir/nova diapositiva.
Observem que la nova diapositiva no apareix en blanc, sinó que segueix el patró de la creada amb la plantilla. 

En el patró de diapositives generarem tots els elements que siguen comuns a la presentació, com el tipus de lletra, el color de fons, el titular i els altres textos, les imatges de fons, les línies i altres elements que es van a repetir en totes. 

Usar la vista de patró de disseny ens permet personalitzar la nostra presentació amb un disseny coherent i homogeni. 
Si col·loquem el cursor sobre una zona del fons i fem clic amb el botó dret del ratolí apareixen les especificacions del fons podent modificar el seu color i afegir algun efecte.

Si fem clic sobre la barra blava es desplega un menú on podem triar un color qualsevol o un altre més personalitzat amb més colors.

Si seleccionem efectes de farciment accedim a un menú emergent molt complet per a afegir degradats, textures, trames i fins i tot una imatge de fons. 

És important tenir en compte que aquests canvis s'apliquen només a la diapositiva seleccionada en aquest moment si seleccionem aplicar. Si seleccionem aplicar a tot, els canvis afecten a totes les diapositives. 

Anem a incloure en el nostre patró alguns gràfics que podem construir des de la barra inferior de dibuix i autoformas. 

A continuació, anem a inserir una imatge en la diapisitiva triada. Des de la barra inferior de dibuix i autoformas accedim a la icona d'inserir imatge, o també des del menú superior inserir/imatge/des d'arxiu.
S'obri una finestra de l'explorador i cerquem en el nostre directori d'arxius fins a trobar la imatge. 

D'altra banda, per a inserir un so cal anar al menú Inserir i tria Pel·lícules i sons/so de galeria multimèdia.
El programa disposa de dos sons llests que apareixen en la barra de tasques. Podràs també inserir un so que ja tingues emmagatzemat en el teu ordinador, o gravar tu mateix i fins i tot inserir com a so una pista d'un 
CD d'àudio.

Podràs triar que siga automàtic o quan faces clic sobre ell.

Ara inserirem una pel·lícula de la galeria multimèdia. Aquest es troba a inserir/pel·lícules i sons/pel·lícules de la galeria multimèdia.
Si desitgem un video d'internet cal compartir i inserir l'enllaç en el powerpoint a través del liveweb. 

En quant a les animacions, podem donar moviment als objectes que formen part d'elles i fins i tot al text, perquè siguen més divertides i criden més l'atenció.
Seleccionem un objecte o una caixa de text. Després ens anem al menú Presentació i seleccionem Personalitzar animació.
Després, apareixerà en el Panell de Tasques els efectes amb Trajectòries de desplaçament i Velocitat que volem assignar-li.
En el botó Reproduir mostra la diapositiva tal com quedarà.

I per a finalitzar, per a aplicar un efecte entre una diapositiva i l'aparició de la següent anem el menú Presentació/Transició de diapositiva. En la barra de tasques ens apareix un desplegable i prement sobre cada efecte veiem el moviment de cadascun per a poder triar.